Psihologija danas

"Društvo
www.psihologija-danas.org.rs

Članstvo

Srpsko udruženje bihejvioralno-kognitivnih terapeuta broji trenutno oko 50 članova. Naše udruženje je sastavljeno od psihijatara, psihologa, pedagoga, sociologa. Najveći broj članova su kolege koji su završili ili su aktuelno na edukaciji iz bihejvioralno-kognitivne psihoterapije. Međutim, značajan je broj i onih koji su pristupili udruženju da bi pomogli u realizaciji aktivnosti udruženja, posebno prilikom izdavanja našeg časopisa.

Koje su prednosti članstva?

  1. Preko našeg udruženja se možete edukovati iz oblasti bihejvioralno-kognitivne psihoterapije nakon cega se izdaje i zvaničan sertifikat.
  2. Obzirom da smo clanovi Jugoslovenske asocijacije psihoterapeuta koja je zvanicna nacionalna organizacija za izdavanje sertifikata (National Awarding Organisations), možete, ukoliko ispunite potrebne uslove, dobiti sertifikate na nacionalnom nivou. Isto važi i za evropske sertifikate, obzirom da je Jugoslovenska asocijacija član Evropske psihoterapijske asocijacije (European Association for Psychotherapy EAP).
  3. Članovi smo i Evropske asocijacije bihejvioralno - kognitivnih terapeuta (European Association for Behavior Cognitive Therapy - EABCT), što znači da kada budu uspostavljeni konačni kriterijumi za dodelu sertifikata, preko našeg udruženja možete da ostvarite svoje pravo ukoliko ispunite tražene uslove.
  4. Redovno obaveštavanje o najvažnijim tekućim pitanjima koji su povezani sa edukacijom, članstvom, predstojećim kongresima, sastancima i sl.
  5. Članovi udruženja dobijaju besplatno časopis "Psihologija danas".
  6. Članovi udruženja imaju popust prilikom plaćanja kotizacije strucčnih skupova koje organizuje naše udruženje, ali i udruženja čiji smo mi članovi.

Ukoliko želite da se pridružite našoj asocijaciji, molimo Vas da popunite OBRAZAC i pošaljete na sledecu adresu:

Srpsko udruženje bihejvioralno-kognitivnih terapeuta
MZ. ,,Rasadnik"
ul. Starca Vujadina br. 1, 18 000 Niš
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tel/fax: (018) 520 405

Šta su bihejvioralne i kognitivne psihoterapije?

Bihejvioralne i kognitivne psihoterapije su psiholoski pristupi zasnovani na naucnim principima iz teorije ucenja,eksperimentalne psihologije ,  socijalne psihologijoe,etologije,neurofiziologije i drugih naucnih disciplina koje se bave ljudskim ponasanjem.. Pristup je obicno usmeren na teskoce koje klijent ima "sada i ovde" i pociva na razvijanju zajednickog gledista o klijentovom problemu. 

Detaljnije...